Giftdiaries x SAT Group Taormina

September 23rd, 2022

Vandaag lanceren we onze gloednieuwe serie, “Gift Diaries”. We hebben contact opgenomen met een aantal van de fantastische lokale activiteiten op ons Activitygift Platform om de inspiratie achter hun reis te ontdekken. De serie begint met een interview met Mimmo, chef-kok van een van de Siciliaanse kookscholen van Sat Group Taormina. Bekijk het volledige interview, waarin hij meer vertelt over koken en de hele ervaring!

Wat is het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk vind ik de ontmoetingen met de studenten en de nieuwsgierigheid om ze te leren kennen. Ik vind het geweldig om verschillende etniciteiten, nationaliteiten en culturen te observeren. Tijdens de lessen zijn er vaak 6 tot 10 nationaliteiten, elk met hun eigen gewoonten. Om met deze diverse groep te communiceren, gebruik ik veel van mijn humor die relaties en communicatie samenbrengt.

Kun je iets vertellen over je reis? Wat heeft je geïnspireerd om je bedrijf op te richten?
Ik begon mijn bedrijf in 2012 op Sicilië na een speciaal verzoek van een Australische reiziger. Toevallig begon in dat jaar ook de eerste editie van Masterchef. Dankzij deze eerste kans bracht ik een verborgen talent en een nieuwe visie op catering aan het licht.

blog 3

Wat is je favoriete gerecht om te maken en waarom?
Mijn lievelingsgerecht is verse handgemaakte pasta met saus. Het roept herinneringen op aan de zondagen die ik met mijn gezin doorbracht, met mijn oma als eerste kok, mijn vader als tweede en ik als derde. Ik leerde koken toen ik 10 jaar oud was, door te kijken hoe zij voor de familie kookten.

Welke fout wordt het meest gemaakt in de keuken?
De meest voorkomende fout is het afmeten van ingrediënten, leerlingen voegen vaak per ongeluk andere ingrediënten toe.

Wat was de meest memorabele les die je ooit hebt gegeven?
Ik herinner me een klas waar een van de studenten, meegesleept door het plezier van het koken, begon te dansen en te zingen op de tonen van “Mambo Italiano”, een lied dat we vaak gebruiken als achtergrond voor de lessen. Op dat moment werd de hele klas meegesleept door de vreugde van het samenkomen.

Beschrijf je activiteit in 3 woorden.
Leuk
Interessant
Leerzaam

blog 4

Ik ga naar Taormina, wat is het 1 ding dat ik moet doen?
Naast de kookles kun je een mooie wandeling maken door het historische centrum, de lekkere geuren van het koken opsnuiven in de steegjes en het antieke theater bezoeken. Het is allemaal op loopafstand in Taormina.

Wat is de meest dankbare reactie die je tijdens je lessen ziet?
Als de studenten zeggen dat de kookles boven verwachting was. Op een keer vertelde een klant dat hij Taormina twee keer had bezocht en de ervaring had uitgeprobeerd met 2 andere chef-koks, die besloten dat mijn kookles de beste was! Dat maakte me erg trots….

Wat maakt jouw activiteit uniek?
Laat leerlingen genieten van een gerecht dat ze zelf hebben gemaakt.

Heb je nog een laatste wijsheid of advies voor iemand die een unieke ervaring wil beginnen?
Imiteer niet maar personaliseer.

blog 2

Bedankt aan Chef Mimmo van Sat Group Taormina om met ons te chatten! Houd een oogje in het zeil voor meer edities uit onze ‘Giftdiaries’ serie.

Gerelateerde artikelen