Giftdiaries x Aurora Husky Visit

November 22nd, 2022

Deze week delen we een speciale wintereditie van onze serie ‘Gift Diaries’! We spraken met de Aurora Husky camp experience in Tromsø, Noorwegen. Duik in het artikel, want een van hun gidsen vertelt meer over deze unieke ervaring en hoe je vrienden kunt worden met 200 husky’s uit Alaska.

Wat is het leukste aan je werk?
De mensen met wie ik werk en de mogelijkheid om bij alle honden te zijn.

Kun je iets vertellen over je reis? Wat heeft je geïnspireerd om in je huidige baan aan de slag te gaan?
Ik had een paar familievrienden die een rondleiding hadden gedaan in Tromsø Villmarkssenter. Toen ik op zoek was naar ideeën voor de volgende stap in mijn leven, suggereerden ze dat dit iets voor mij kon zijn. Ik heb me erin verdiept en me aangemeld. Ik ben pas een paar maanden geleden begonnen, maar tot nu toe lijkt het heel goed bij me te passen!

Wat is je favoriete plek in Tromso om bezoekers mee naartoe te nemen en waarom?
Er zijn veel mooie plekken in Tromsø, maar ik vind de haven van Tromsø met rustig water en het uitzicht op de kabelbaan bijzonder vredig.

blog 1

Wat was de meest verbazingwekkende reis die je ooit hebt gemaakt? Welke dieren heb je gezien / hoe was het noorderlicht?
Mijn meest fantastische reis tot nu toe was in Nodreisa, waar we in de herfst honden trainen voordat de winter naar Tromsø komt. Ik heb een wandeling gemaakt, hazen ontmoet en een eland gezien. De zon scheen dit geeft altijd een goed gevoel. Een andere goede herinnering die ik heb, is aan het Tromsø Wilderness Center. De nacht was helder. Ik stond buiten ons conferentiecentrum met de camera toen de hemel explodeerde in roze en groen. Dat was waarschijnlijk het mooiste noorderlicht dat ik ooit heb gezien.

Wat heb je het meeste geleerd van het werken met husky’s?
Ik was een beetje bang voor honden voordat ik hierheen kwam, maar het is allemaal meer dan goed gekomen. Al die knuffels en hoe vriendelijk de honden zijn, hebben mijn angsten verdreven. Ik dacht echter dat het makkelijker zou zijn om voor de husky’s te zorgen omdat ik nooit dieren heb gehad toen ik opgroeide, maar het is ook heel hard werken!

Heb jij een favoriete hond? En kun je ons iets over hem/haar vertellen?
Batman. Hij is een grote en sterke hond. Mensen voelen zich vaak geïntimideerd als ze met hem gaan wandelen. In het begin is het overweldigend, maar als hij eenmaal ontspant, is hij de beste hond om mee te wandelen.
blog 3 2

Beschrijf je activiteit in 3 woorden
Spannend, interessant, gezellig.

Ik ga naar Tromso, wat is het 1 ding dat we gewoon moeten doen (afgezien van jullie activiteit!)?
Maak een wandeling of ski-/snowshoetocht en ervaar de vredige natuur.

Wat is de meest dankbare reactie die je ziet tijdens tours?
Blije gezichten zien in de bus na de tour.

blog 2 2

Wat maakt jouw activiteit uniek?
Onze tocht biedt de beste combinatie van noorderlicht en huskyknuffels. Zelfs als lady aurora die nacht verlegen is, zijn er honden en puppies om je te vermaken. We hebben ook een heel gezellige lavvo waar mensen komen opwarmen rond het vuur en eten. Het eten, gemaakt door onze Franse chef-kok, is heerlijk!

Heb je nog een laatste wijsheid of advies voor iemand die een unieke ervaring wil beginnen?
Sta open voor nieuwe dingen en ben niet bang om nieuwe dingen te proberen.

Hartelijk dank aan de Aurora Husky camp experience voor het chatten met ons! Houd een oogje in het zeil voor meer edities uit onze ‘Giftdiaries’ serie.

Gerelateerde artikelen